SHKM Baník Hodonín
Devítigólová kanonáda na Vysočině! Baník oplatil Plamenům domácí porážku a veze domů zcela zasloužené tři body!
Devítigólová kanonáda na Vysočině! Baník oplatil Plamenům domácí porážku a veze domů zcela zasloužené tři body!
A-Tým
6.12.2023

Odvetné utkání proti Žďáru nad Sázavou vyšlo hodonínským hokejistům na podtrženou jedničku. Na Vysočině ani vteřinu neprohrávali, a především díky skvěle zvládnuté druhé třetině vezou z ledu Plamenů jasné a zasloužené vítězství 9:4. Mezi střelce se zapsalo sedm hráčů, Filip Weintritt a Matěj Novák se trefili hned dvakrát. Baník se díky třem bodům drží na třetím místě tabulky na dostřel druhému Vyškovu.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
21. kolo, středa 6.12.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - SHKM Baník Hodonín
ZNS
4:9
(1:2, 2:5, 1:2)
HOM
Branky a nahrávky: 15. Jícha, 26. Wasserbauer (Kukla, Půhoný), 38. Půhoný (Dušek), 58. Kukla (Půhoný, Dušek) - 11. Laciga (Weintritt, Talafa), 17. Krejčí (Rauš, Riedl), 29. Mach (Novák, Švejda), 31. Weintritt (Sedláček, Štědrý), 34. Weintritt (Laciga, Sedláček), 36. Talafa (Novák, Bachánek), 39. Luža (Karafiát, Dobiáš), 45. Novák (Riedl, Bachánek), 47. Novák (Mach, Bachánek). Rozhodčí: Čuňočka - Tichý, Viskot D. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Střely: 22:35. Diváci: 356. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6, 3:6, 3:9, 4:9.
Maleček (Vít) - Kulhánek, Kukla, Pleva (C), Grauer, Půža, Ludvík J., Adam - Půhoný (A), Wasserbauer (A), Dušek - Rohlík, Ludvík T., Jícha - Chlubna, Štola, Polodna - Čejka, Gregar. Trenér: Milan Řehoř.
Piták (Dolíška) - Švejda, Talafa, Rauš (A), Riedl, Sedláček, Zorko, Bílek - Karafiát, Luža, Dobiáš - Mach, Novák (C), Bachánek - Laciga, Štědrý, Krejčí (A) - Weintritt. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Na Bouchalkách se mohlo skóre měnit poprvé už ve třetí minutě, jenže střela dnešního hodonínského kapitána Nováka cinkla jen o břevno domácí branky. Baník následně ubránil první oslabení a na konci jedenácté minuty šel přeci jen do vedení. Střelu Weintritta si před domácím brankovištěm nejrychleji našel Adam Laciga, který svým druhým gólem v sezoně poslal Jihomoravany do vedení.

Následně měli hosté šanci hrát dlouhou přesilovku, místo navýšení náskoku ale v početní výhodě sami inkasovali. V patnácté minutě chybovali zeleno-černí ve středním pásmu v rozehrávce, do brejku se sám na Pitáka hnal Lukáš Jícha a střelou mezi betony vyrovnal na 1:1. Do kabin šel ale přeci jen s vedením Baník. Tři a půl minuty před koncem úvodní periody našlápl ve středním pásku Petr Krejčí a z pravého křídla trefil přesně levý horní růžek Malečkovy svatyně.

Po změně stran mohli navýšit vedení Baníku Luža s Talafou, ale proti prvně jmenovanému vytáhl Maleček skvělý zákrok betonem a obránce Baníku v dobré pozici těsně minul domácí branku. Velké emoce na ledě vzplály ve čtyřiadvacáté minut. Domácí od modré čáry prostřelili Pitáka, který byl ale v tu dobu mimo branku, protože do něj narazil jeden z jeho spoluhráčů. Toho ale na hodonínského brankáře jasně strčil domácí hráč.

Sudí Čuňočka gól nejprve uznal, po intervenci hráčů v zeleno-černém a poradě s čárovými ale své rozhodnutí změnil a gól odvolal. O chvíli později se už ale domácí mohli opravdu radovat z vyrovnání. Čejkovu střelu z poloviny šestadvacáté minuty dorazil za Pitáka Jan Wasserbauer. Baník si mohl záhy vzít vedení zpět, ale obrovský závar před brankou plamenů zakončil Rauš střelou těsně had břevno v tu chvíli úplně opuštěné domácí branky.

Hosty to ale moc mrzet nemuselo, o pár střídání později totiž v přesilovce sehráli pěknou kombinaci Novák a z první zakončující Matěj Mach, jehož střelu po ledě nedokázal Maleček zastavit a Baník opět vedl. O 68 později to už bylo 4:2 pro zeleno-černé, rychlý brejk zakončil Filip Weintritt přesnou střelou přes obránce a puk zapadl přesně k pravé tyčce.

Hodonínská jedenadevadesátka si pak gólovou radost zopakovala i ve 34. minutě, kdy Malečka překonala z velkého úhlu naopak k bližší tyčce. Po tomto gólu přepustil domácí golman své místo svému kolegovi Vítovi, jenže náhradník Plamenů udržel čisté konto jen 135 vteřin. Střela Tadeáše Talafy od modré čáry se od brusle jednoho ze žďárských obránců odrazila za bezmocného Víta a Baník vedl už 6:2.

V osmatřicáté minutě nechala hodonínská obrana až příliš času a prostoru domácímu střelci Jiřímu Půhonému, který střelou z mezikruží trefil přesně k tyči a snížil na 3:6 z domácího pohledu. Poslední slovo ve druhé periodě ale měli Drtiči, konkrétně Dominik Luža, který v početní výhodě poslal za Víta parádní Karafiátovu přihrávku. Po čtyřiceti minutách tak na světelné tabuli svítilo skóre 3:7.

A kanonáda Baníku pokračovala i v poslední třetině. Na začátku 45. minuty si v přesilovce vybruslil od levého mantinelu Matěj Novák a střelou, která se otřela o horní tyč žďárské branky zapsal osmou hodonínskou trefu dnešního utkání. A tentýž hráč si gólovou radost zopakoval i 47. minutě, kdy se po rychlém brejku trefil z pravého kruhu přesně nad levé Vítovo rameno. Pověstná desítka pak byla blízko, ale šance Lacigy ani povedený ťukes první formace gólem neskončily.

Poslední gólový zářez dnešního duelu si tak dvě a půl minuty před koncem připsaly Plameny. Obránce Miroslav Kukla si dobře sjel na brankoviště na přihrávku od zadního mantinelu a zavřel tak skóre na konečných 4:9 z domácího pohledu. V sobotu 9. prosince pokračují svěřenci trenéra Bachánka v dlouhém tripu po hřištích soupeřů na Valašsku, kde je od 17:00 hodin vyzvou meziříčští Bobři.

Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
Byl to dobrý zápas z obou stran, domácí nehráli špatně, ale dnes nám to vyšlo a dávali jsme góly. Hráli jsme ale přesně to, co jsme chtěli. Důležitý moment byl, kdy domácí dali gól na 2:2, který byl – podle mého názoru správně odvolán, protože této trefě předcházel naprosto evidentní krosček na našeho hráče, který spadl na golmana a ten tak nemohl střelu chytit. Soupeř pak sice přeci jen srovnal, ale věděli jsme, že pokud si budeme plnit, to, co jsme si před zápasem řekli, tak že tady můžeme uspět. Ve druhé třetině jsme byli z mého pohledu lepší a napadaly nám tam góly, ale je potřeba přiznat, že i soupeř měl pasáže, ve kterých jsme museli poctivě bránit. Jsem rád, že jsme proměnili nějaké přesilovky a za stavu 3:7 jsme si do poslední třetiny řekli, že už se nebudeme nikam zbytečně hnát, ať zbytečně neinkasujeme, což se nám v závěru stejně bohužel stalo. Důležité bylo, že jsme toho moc nedovolili první domácí lajně, věděli jsme, co a jak hrají a celý zápas jsme se na to zaměřovali. Sice nám i tak dali myslím dvě branky, ale myslím si, že jsme je dokázali docela dobře eliminovat.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...