SHKM Baník Hodonín
Kuriózní vlastní gól, zahozené šance a jen jeden gól v nájezdech. Baník bere z duelu s Draky pouze bod
Kuriózní vlastní gól, zahozené šance a jen jeden gól v nájezdech. Baník bere z duelu s Draky pouze bod
A-Tým
2.12.2023

I druhý letošní vzájemný zápas s Draky skončil po šedesáti minutách nerozhodně. Baník šel do vedení v polovině zápasu díky teči Erika Hložánka, hosté ale závěru druhé části ve dvojnásobné přesilovce se štěstím vyrovnali. A štěstí se dnes hostů opravdu drželo. Naopak na hodonínské hokejky se nalepila velká smůla, která se nejhlasitěji ozvala ve 46. minutě, kdy si domácí dali neuvěřitelný vlastní gól. Sedm minut před třetí sirénou ale po nádherné akci a parádní střele vyrovnal Tadeáš Talafa a protože o vítězi za stavu 2:2 nerozhodlo ani pětiminutové nastavení, šlo se do nájezdů. V nich se za Baník trefil jen Jiří Karafiát, zatímco hosté našli recept na Pitáka dvakrát, a proto z utkání 20. kola bere Baník pouze bod.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
20. kolo, sobota 2.12.2023
SHKM Baník Hodonín - Draci PARS Šumperk
HOM
2:3sn
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
SMP
Branky a nahrávky: 30. Hložánek (Rauš, Weintritt), 53. Talafa (Švejda, Bachánek) - 39. Rutar (Vachutka, Danielčák), 46. Jaroš, rozh. náj. Skopal. Rozhodčí: Šico - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 40:25. Diváci: 754. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Piták (Dolíška) - Švejda, Talafa, Rauš (A), Riedl, Sedláček, Zorko, Bílek - Karafiát, Luža, Dobiáš - Mach, Novák, Bachánek - Sajdl (C), Weintritt, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Ryšavý (Kacbunda) - Dudycha, Minařík, Rutar (A), Jarmara, Kubíček, Hohl - Jaroš (C), Šišolák, Vachutka (A) - Horký, Nilsson, Danielčák - Skopal, Polách, Przybyla. Trenér: Michal Mikeska.

Komentář k zápasu


První třetina moc šancí nenabídla, o čemž vypovídá i to, že v úvodní dvacetiminutovce bylo k vidění jen čtrnáct střeleckých pokusů, po sedmi na obou stranách. Není tedy moc překvapivé, že první dějství skončilo bezbrankovou remízou. Skóre 0:0 se měnilo až 34 vteřin před uplynutím třicáté minuty.

Rauš na modré zachytil šumperské vyhození, vystřelil na soupeřovu branku, před kterou kotouč tečoval Erik Hložánek a Baník vedl. Hodonínský odchovanec se své první trefy v dresu A-týmu SHKM dočkal v jedenadvacátém utkání, do kterého nastoupil. Vedení zeleno-černým vydrželo do závěru druhé třetiny, kdy šli domácí do tří a Draci nabídnutou možnost využili ke srovnání, o které se postaral Ludvík Rutar.

V šestačtyřicáté minutě si domácí dali málo vídaný vlastňák. Raušovi odskočil od zadního mantinelu puk, odkud zamířil před branku, od hokejky překvapeného Bílka se odrazil za ještě překvapenějšího Pitáka a Draci zničehonic vedli. Baník se hnal za vyrovnáním, ale hostující obrana odolávala až do začátku třiadvacáté minuty, kdy na vlastní modré našlápl k parádnímu sólu obránce Tadeáš Talafa.

Posila ze Zlína nachytala šumperskou obranu v nedbalkách a přesnou a tvrdou ranou k tyči poslala zápas do prodloužení. V tom měli velké šance hosté, ale Piták opět ukazoval, že je hlavní hvězdou Jihomoravanů a duel tak dospěl až do samostatných nájezdů. V nich otevřel účet v první sérii Karafiát, ve druhé ale srovnal Kubíček a v poslední desátém nájezdu rozhodl o výhře Draků Pavel Skopal.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 037, 2. cena: 019, 3. cena: 113, 4. cena: 175, 5. cena: 026, 6. cena: 009, 7. cena: 061, 8. cena: 110, 9. cena: 122.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...