SHKM Baník Hodonín
Vítězná šňůra je u konce, Baník v Krnově podlehl opavskému Slezanu
Vítězná šňůra je u konce, Baník v Krnově podlehl opavskému Slezanu
A-Tým
25.11.2023

Hodně utrápenou podívanou nabídlo dnešní utkání 18. kola 2. ligy mezi Opavou a Baníkem. Na krnovském zimním stadionu spálili Drtiči v první třetině několik tutovek, přesto se v poslední minutě dostali zásluhou Jiřího Karafiáta do vedení. Po změně stran se spíš vylučovalo a přerušovalo, než hrálo, hra úplně ztratila rytmus a tempo a Slezan v jedné z přesilovek srovnal na 1:1. Do poslední části zeleno-černí vletěli s odhodláním rozhodnout a zlomit střeleckou smůlu, místo toho ale po chybách v obranné třetině dvakrát inkasovali. V závěrečném risku bez brankáře pak Slezan zpečetil svou dnešní výhru gólem na 4:1.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
18. kolo, sobota 25.11.2023
HC Slezan Opava - SHKM Baník Hodonín
OPA
4:1
(0:1, 1:0, 3:0)
HOM
Branky a nahrávky: 24. Štěpánek (Hradil, Beránek), 42. Hendrych (Brada, Hradil), 43. Vojtovič (Káňa), 59. Štěpánek (Káňa) - 20. Karafiát (Talafa, Dobiáš). Rozhodčí: Šico - Tvrdý, Voznička. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 33:31. Diváci: 276. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Slíž (Nowak) - Šindelář (C), Lehotský, Ervasti, Štěpánek, Ludvík, Thiel, Pachula - Káňa, Stuchlík (A), Häring - Hradil, Brada, Krupa - Vašenka, Beránek, Vojtovič (A) - Kotásek, Hendrych, Buršík - Horný. Trenér: Pavel Zdráhal.
Piták (Dolíška) - Švejda, Talafa, Rauš (A), Riedl, Polesný (A), Macháň, Zorko - Karafiát, Weintritt, Dobiáš - Mach, Novák, Bachánek - Sajdl (C), Sedlák, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Baník po čtyřech výhrách odcházel z ledu jako poražený. Přitom v první třetině měli zeleno-černí několik velkých šancí, tu největší, která se dá nazvat tisíciprocentní, zahodil v osmnácté minutě Weintritt, který měl před sebou prázdnou branku. Puk ale místo do sítě napálil přímo do Slížovy lapačky.

Hosté se ale přeci jen zaslouženého gólu v první třetině dočkali. 53 vteřin před sirénou se v přesilovce opřel do kotouče Jiří Karafiát, jeho střela se otřela o horní tyč opavské branky a Baník vedl. Začátek druhé části byl v režii sudího Šica, který v rozmezí pěti minut a deseti vteřin poslal za katr hned čtyři hodonínské hokejisty a Slezan nabídnuté příležitosti využil ke srovnání.

Nahození Radima Štěpánka od modré čáry proletělo klubkem těl a zapadlo přesně do horního rohu hodonínské branky. Nerozhodný stav vydržel až do začátku poslední dvacetiminutovky, kdy jej změnil domácí Jakub Hendrych. Jeho nepříliš povedená střela propadla Pitákovi pod betonem a nakonec se doklouzala až do branky.

O minutu a půl později se Talafovi zamotal puk pod brusle a stal se tak snadnou kořistí Káni, který našel Jana Vojtoviče a ten trefil přesně nad pravý beton hodonínského golmana. Drtiči to v závěru zkusili se šesti hráči v poli, ale risk s odkrytými zády potrestal střelou přes celé hřiště svou druhou dnešní trefou Radim Štěpánek. Baník tak na krnovském stadionu neudržel vedení a prohrál s opavským Slezanem 1:4.

Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
V první třetině, když se hrálo pět na pět, tak jsme byli lepší. Měli jsme tam několik tutovek, které jsme ale nedokázali proměnit. Prolomili jsme to až v závěru v přesilovce. Asi jsme dnes nešli štěstí naproti a nejspíš jsme jej asi urazili. Ve druhé třetině jsme prvních osm minut hráli prakticky pořád v oslabení, do toho byla pořád nějaká přerušení, takže kluci byli v té obrovské kose, která tady je, naprosto studení a vůbec jsme se nemohli dostat do tempa. Dostali jsme gól z nahození, což je škoda, takže po dvou třetinách to bylo 1:1. V poslední třetině jsme to chtěli zlomit a jít si pro vítězství. První dvě minuty jsme soupeře vůbec nepustili k puku, měli jsme tam i nějaké šance, ale prostě to dnes nepadlo. Na druhé straně jsme dostali laciný gól z odraženého puku a chvíli nato jsme, po ztrátě kotouče na opravdu nekvalitním ledu, dostali třetí gól, což nás trochu potopilo. Kluci bojovali, nehráli jsme špatně, ale nepadlo nám to. V powerplay jsme pak dostali přes celé hřiště čtvrtý gól. Smolný zápas. Nechci se vymlouvat na prostředí na stadionu, ale tohle není upřímně řečeno hodno ani Kraje a ne tak druhé ligy.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...