SHKM Baník Hodonín
Nejvyšší návštěva sezony viděla parádní hokej, skvělý obrat a vítězství Baníku nad kopřivnickou Tatrou
Nejvyšší návštěva sezony viděla parádní hokej, skvělý obrat a vítězství Baníku nad kopřivnickou Tatrou
A-Tým
18.11.2023

Hosté z Kopřivnice měli na Slovácku dobře nakročeno, když se v první třetině ujali vedení a pět minut po změně stran přidali druhou branku. Jakub Sajdl ale bleskově snížil a v devětadvacáté minutě Adam Bachánek v přesilovce srovnal na 2:2. Radost ale na zeleno-černé střídačce dlouho nevydržela, Tatra si totiž po minutě hry vzala vedení zpět na svou stranu. Drtiči ale i podruhé v zápase srovnali, na začátku 34. minuty se o to postaral Jiří Sedlák a po dvou třetinách bylo v Hodoníně skóre 3:3. Rozhodující pasáž hry přišla zkraje poslední třetiny, už po jedenácti vteřinách od úvodního buly poslal Baník poprvé v zápase do vedení Filip Weintritt a o minut a půl později vstřelil nakonec vítěznou branku opět Jiří Sedlák. Tatra v polovině třetí části snížila na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat už se hostům nepodařilo a tři body tak zůstaly na Slovácku.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
16. kolo, sobota 18.11.2023
SHKM Baník Hodonín - HC ISMM Kopřivnice
HOM
5:4
(0:1, 3:2, 2:1)
KOP
Branky a nahrávky: 25. Sajdl (Hložánek, Sedlák), 29. Bachánek (Mach M., Novák), 34. Sedlák (Zorko, Sajdl), 41. Weintritt, 42. Sedlák (Hložánek, Štědrý) - 18. Pastor (Hlaváč, Brodek), 25. Gola (Velecký, Petrek), 30. Pindel (Zeman, Hlaváč), 51. Brodek (Pastor, Pindel). Rozhodčí: Čech - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 35:38. Diváci: 1212. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 5:3, 5:4.
Piták (Dolíška) - Švejda, Macháň, Rauš (A), Polesný (A), Sedláček, Zorko, Talafa - Karafiát, Weintritt, Dobiáš - Mach M., Novák, Bachánek - Sajdl (C), Sedlák, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Kubáň (Baldik) - Petrek, Marek, Zeman, Hlaváč, Kelnar, Hrůzek, Spurný - Pargáč (C), Velecký, Gola - Pastor, Pindel, Brodek - Kubík, Sluštík O. (A), Suchý (A) – Raška, Urban. Trenér: Ladislav Majkus.

Komentář k zápasu


V rámci 16. kola uvítal hodonínský Baník na domácím ledě Kopřivnici. Úvodnímu buly před velmi slušně zaplněnými tribunamipředcházela minuta ticha za nedávno zesnuvšího legendárního brankáře Romana Čechmánka.

Samotné utkání začalo poměrně opatrně a během první třetiny to vypadalo, že dnešní utkání bude patřit spíš golmanům než střelcům. Oba celky se snažily hrát ze zabezpečené obrany a v podstatě z první velké šance zápasu padla první branka. David Pastor si převzal kotouč na útočné modré a svou střelu skryl za bránícího hráče tak, že na ni Piták nestihl zareagovat. Hosté se tak v 18. minutě ujali vedení. V poslední minutě úvodní dvacetiminutovky měl na hokejce vyrovnání Karafiát, ten ale v samostatném úniku neuspěl.

Úvod druhé třetiny byl spíš v režii hostujícího celku. Jednak Kopřivnice dohrávala přesilovou hru, kterou začala v úvodní dvacetiminutovce, ale také dostala ve 22. minutě zápasu další možnost početní výhody. Hosté si postupně vytvářeli tlak v útočném pásmu a blízko ke skórování měl Velecký, jeho střelecký pokus se ale neujal. Zanedlouho, ačkoliv už v plném počtu hráčů na ledě, hodonínská obrana vyrobila hrubku v rozehrávce a po krásné kombinaci se prosadil Patrik Gola, na jehož střelu neměl Piták šanci reagovat.

Baník však nesložil zbraně a o 27 vteřin později snížil na rozdíl jediné branky hodonínský kapitán Jakub Sajdl bekhendovou střelou z předbrankového prostoru. Hodonínu tento gól přidal na sebevědomí a Drtiči začali svého soupeře tlačit. Odměnou jim byl vyrovnávací gól z přesilové hry. Matěj Novák trefil tyč, od které se puk odrazil k Adamu Bachánkovi, který už dokázal puk poslat za Kubáňova záda.

Vyrovnaný stav vydržel pouze 70 vteřin. Kopřivnice se opět dostala do vedení poté, co Patrik Zeman našel naprosto volného Vojtěcha Pindela za obranou Baníku a kopřivnický útočník si v samostatném úniku poradil bezchybně, když bekhendovým blafákem překonal domácího brankáře. V prostřední části byl tak k vidění hokej nahoru - dolů, což potvrdil dalším gólem Baníku Jiří Sedlák. Ten dokázal šikovně sklepnout Zorkovu nabídku od modré čáry a překonal Andrease Kubáně.

Zlomovým momentem utkání byl začátek třetí třetiny, do které se vstupovalo za nerozhodného stavu 3:3. Hned 11 vteřin po začátku třetí periody skóroval po chybné rozehrávce Kopřivnice Filip Weintritt. Na něj v čase 41:47 navázal další trefou Jiří Sedlák, který se po nabídce od Hložánka nemýlil. Drtiči tak svému soupeři odskočili na rozdíl dvou branek a Kopřivnice se poprvé v zápase dostala do situace, kdy musela dotahovat náskok soupeře.

Hosté se snažili ještě utkání zvrátit na svou stranu a byli velmi aktivní v útočném pásmu. Odměnou jim byla branka v čase 50:24, když se Jiří Brodek dokázal prokličkovat mezi hodonínskými obránci a přesnou střelou zdramatizoval závěr utkání. Další tlak Kopřivnice však nevyústil ve vyrovnávací branku a všechny střelecké pokusy hostů skončily pouze na Dominiku Pitákovi. Kopřivnici se nevydařila ani záverečná powerplay a Baník se tak může radovat z tříbodového zisku před nejvyšší návštěvou sezony, když si na Zimní stadion Václava Nedomanského našlo cestu 1212 diváků.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 200, 2. cena: 126, 3. cena: 121, 4. cena: 139, 5. cena: 111, 6. cena: 194, 7. cena: 170, 8. cena: 011, 9. cena: 061.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...