SHKM Baník Hodonín
Ofenziva Baníku se rozjela naplno! Technice nasázela při nejvyšší výhře sezony sedm branek
Ofenziva Baníku se rozjela naplno! Technice nasázela při nejvyšší výhře sezony sedm branek
A-Tým
15.11.2023

Po velmi dobrém výkonu v Novém Jičíně si hodonínští hokejisté s chutí zastříleli také na brněnské Technice a vrátili jí porážku z domácího ledu! Zeleno-černým vyšel vstup do utkání, kdy v první třetině odskočili soupeři na rozdíl tří branek. Ve zbytku utkání však střelecky nepolevili a naopak zvyšovali své vedení až na konečných 7:1! Pod sedmigólovou výhru Baníku se čtyřmi kanadskými body podepsal Matěj. Za zmíňku stojí určitě i to, že Drtiči tři góly dali ve vlastním oslabení. Baník se díky dnešní výhře posouvá na druhé místo východní divize 2. ligy za vedoucí Havířov.

autor:
Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
15. kolo, středa 15.11.2023
TECHNIKA HOCKEY BRNO - SHKM Baník Hodonín
VSK
1:7
(0:3, 1:3, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 27. Benýšek (Harmim, K. Holík) - 4. Krejčí (Štědrý), 5. Macháň (Mach, Švejda), 16. Novák (Mach), 27. Mach (Bachánek, Novák), 28. Novák (Mach), 38. Karafiát (Dobiáš, Sajdl), 44. Dobiáš. Rozhodčí: Kohoutek - Viskot D., Augusta. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:3. Střely: 28:35. Diváci: 168. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:7.
Nešpůrek (26. Šembera) - Vašíček, Kališ, Dufek (C), Fajmon, Remta, Holík, Kubica - Pigl T., Bartes, Kaukič - Tomaník, Picka, Pospíšil (A) - Benýšek (A), Harmim, Martinec - Račický, Pigl M., Vyroubal. Trenér: Jiří Rech.
Piták (Dolíška) - Švejda, Macháň, Rauš (A), Polesný (A), Talafa, Zorko, Sedláček, Bílek - Karafiát, Weintritt, Dobiáš - Mach, Novák, Bachánek - Sajdl (C), Sedlák, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Baník měl brněnské Technice co vracet. V rámci 4. kola vyloupila brněnská Technika Zimní stadion Václava Nedomanského, když si hodonínští střelci vylámali zuby na skvěle chytajícím Nešpůrkovi. V dnešním odvetném utkání na něj našli recept hned čtyřikrát behěm 27 minut a poslali ho na střídačku!. Co zeleno-černým dělalo dosud v sezoně problém, bylo vstřelit v zápase branku jako první. Tentokrát to však bylo jinak a Baník se vedení hned v začátku utkání.

Po chybné rozehrávce domácích se k puku dostal Petr Krejčí a svižnou střelou poslal Baník v čase 3:20 do vedení. Přesně o minutu později navýšil vedení Hodonína ve vlastním oslabení střelou pod horní tyč Libor Macháň. Drtiči byli aktivnějším celkem a odměnou jim byla v šestnácté minutě třetí branka. Matěj Mach na sebe natáhl po průniku do útočného pásma dva hráče a poté předložil puk pro nekrytého Matěje Nováka, kterému stačilo usměrnit kotouč do odkryté klece.

Vyloučení Polesného z konce první dvacetiminutovky a Karafiáta ze začátku prostřední periody nabídlo brněnské Technice minutovou početní výhodu pěti proti třem, defenziva Baníku však dokázala všechny akce soupeře zneškodnit. Naopak na druhé straně dokázal prostřelit Nešpůrka Matěj Mach a tímto gólem ho také vyhnal z brněnské branky, kde svého kolegu vystřídal Daniel Šembera.

Tento impuls Technice velmi rychle pomohl a za pouhých 27 vteřin od střídání brankářů skóroval Benýšek, který uplatnil důraz u tyče a dorazil vlastní střelu za Pitákova záda. Následně šel Baník opět do čtyř, ale byli to Drtiči, kteří v početní nerovnosti hráčů na ledě skórovali. Špatnou rozehrávku domácích beků vystihl Matěj Mach a připravil gólovou příležitost pro svého jmenovce, Matěje Nováka, který střelou do poloodkryté brány upravoval skóre na průběžných 5:1 z pohledu Baníku. Zeleno-černí si kromě dvou gólu v oslabení připsali také přesilovkovou trefu. V čase 38:00 poslal Sajdl odražený puk na hůl Jiřího Karafiáta, který z levého kruhu zamířil přesně pod horní tyč.

Špatná rozehrávka VSK pronásledovala celý zápas a zapříčinila také poslední gól Drtičů. Vojtěch Dobiáš vybojoval puk v útočném pásmu a v čase 43:33 upravil skóre na konečných 7:1. Baník svou aktivní hrou v útočném pásmu vytvořil ještě několik gólových šancí, nicméně ty už skončily buď na brankáři Šemberovi, nebo brankové konstrukci. Baník si díky fungující ofenzivě podpořené dobrou obranou v čele s výborně chytajícím Pitákem v posledních dvou zápasech připsal v součtu skóre 13:2. Také díky dnešní prohře Ďáblů z Nového Jičína se posouvá na druhé místo tabulky.


Ohlasy trenérů

Jiří Rech (Technika Brno):
Dnes nám vůbec nevyšla první třetina. Měli jsme ve druhé minutě tutovku, kterou jsme ale nedali a pak nám soupeř dal ze čtyř střel tři góly. Dnes nám Hodonín vrátil i s úroky ten první letošní zápas, kdy domácí hráli a my jsme dávali góly. Třikrát po sobě jsme vyhráli, teď jsme naopak třikrát po sobě vysoko prohráli, takže musíme trošku z té hrušky dolů, jak se říká.

Aleš Bachánek (Hodonín):
Od začátku jsme hráli přesně to, co jsme chtěli hrát a šli jsme si za tím. Myslím si, že v první třetině jsme soupeře jasně přehrávali a zaslouženě jsme vedli o tři góly. Ve druhé třetině to bylo trochu rozhárané kvůli častým vyloučením, ale hráli jsme dál ze zabezpečené obrany. Nechtěli jsme zbytečně inkasovat, což se nám povedlo a chtěli jsme přidat nějaký ten gól, což se nám taky povedlo. Ty góly navíc padly po pěkných akcích, kluci do toho dnes dali všechno a díky tomu si z Brna vezeme tři body.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...