SHKM Baník Hodonín
Druhá domácí ztráta. Dva zásahy Petra Krejčího na vítězství nad žďárskými Plameny nestačily
Druhá domácí ztráta. Dva zásahy Petra Krejčího na vítězství nad žďárskými Plameny nestačily
A-Tým
25.10.2023

Velké chyby v obranné hře, ale především pokračující střelecká mizérie, to jsou hlavní příčiny dnešní porážky Baníku v utkání se Žďárem nad Sázavou. Góly začaly padat až po první přestávce, kdy se do vedení dostali hosté. Baník ale dokázal v 27. minutě zásluhou Petra Krejčího srovnat, ale hosté si o půl minuty později vzali vedení zpět. Šest minutě před koncem Plameny přidaly třetí a jak se nakonec ukázalo vítězný gól, hodonínští hokejisté totiž zásluhou druhé trefy Petra Krejčího dokázali už jen snížit na konečných 2:3.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
10. kolo, středa 25.10.2023
SHKM Baník Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou
HOM
2:3
(0:0, 1:2, 1:1)
ZNS
Branky a nahrávky: 27. Krejčí (Štědrý), 56. Krejčí (Štědrý, Laciga) - 22. Kadleček (Wasserbauer, Čejka), 27. Půhoný (Štola), 54. Kadleček (Jícha). Rozhodčí: Blaha – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 33:22. Diváci: 801. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Piták (Dolíška) - Macháň, Němec, Riedl, Polesný, Švejda, Zorko, Sedláček, Bílek - Karafiát, Luža, Novák - Bachánek, Weintritt, Dobiáš – Sajdl (C), Dufek (A), Rauš (A) - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Sláma (Vít) - Kulhánek, Beneš, Kukla, Pleva (C), Půža, Ludvík J., Grauer - Půhoný (A), Štola, Dušek - Čejka, Wasserbauer (A), Kadleček - Paleček, Jícha, Maštera - Chlubna, Ludvík T., Gregar. Trenér: Milan Řehoř.

Komentář k zápasu


Baník začal doma už klasicky náporem, v první třetině byli zeleno-černí určitě více na puku, ale gólové šance ale nepřicházely. Ta největší až v samotném závěru úvodní části, kdy se v oslabení dostali Drtiči do brejku, který se ale nepodařilo ani střelecky zakončit. První dvacetiminutovka tak skončila bezbrankovým skóre.

V té druhé to už „začalo padat“. K nelibosti hodonínského publika se však jako první vlnila síť za Pitákem. Chvíli po obráněném zbytku oslabení nechala obrana SHKM před brankovištěm až moc prostoru Slavomíru Kadlečkovi, který nabídnutou šancí nepohrdl a poslal puk přesně ho horního růžku branky.

Vyrovnání se opět velmi slušně zaplněné tribuny dočkaly o šest minut později. Štědrý se na modré čáře dostal k volnému kotouči, zbavil se obránce a přihrál přesně na hůl najíždějícího Petra Krejčího, kterému se i s trochou štěstí podařilo dostat kotouč do žďárské branky. Jenže radost z vyrovnání vydržela jen půl minuty.

Baník v útočné třetině zapomněl hlídat zadní vrátka a nechal si za zády ostrostřelce Jiřího Půhoného, který svůj samostatný únik proměnil naprosto neomylně. Po inkasované brance se domácí hráči dlouhé minuty nemohli oklepat, v závěru prostřední části si ale vypracovali několik zajímavých možností, ale bez gólového efektu.

V poslední třetině se Baník snažil o vyrovnání, trenér Bachánek sáhl i k proházení útočných formací, ale místo srovnání přišla v sedm minut před koncem chyba na útočné modré čáře, po které se do brejku dostal Slavomír Kadleček, který svou druhou trefou v zápase zajistil Plamenům dvoubrankový náskok.

Vzápětí měl na holi snížení kapitán Baníku Sajdl, ale ten místo úplně prázdnou soupeřovy branky trefil pouze tyč. Zeleno-černí se druhé dnešní gólové radosti dočkali až v čase 55:46, kdy se k odraženému puku dostal Petr Krejčí, a i on se trefil dnes podruhé. Baník v závěru tlačil, v závěru to zkusil i v šesti, ale vyrovnat se mu nepodařilo.


Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 089, 2. cena: 148, 3. cena: 070, 4. cena: 061, 5. cena: 028, 6. cena: 045, 7. cena: 133, 8. cena: 138.

Ohlasy trenérů


Aleš Bachánek (Hodonín):
Těžko se takový zápas hodnotí. Nejsem vůbec spokojený, do zápasu jsme vstoupili laxně. Neplnili jsme v první třetině to, co jsme si řekli. Nebyla tam dostatečná agresivita, nedařilo se nám soupeře zavírat v jeho obranném pásmu. Ve druhé třetině jsme zase dostali dva zbytečné góly... Nedáváme góly, asi si nevěříme. Místo střelby se ale pořád snažíme vymýšlet kombinace do prázdné branky. Máme v týmu tolik střelců, a přitom nejsme schopní dát gól.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...