SHKM Baník Hodonín
Dva vydřené body. Duel v Šumperku dospěl do nastavení, to po půlminutě utnul vítěznou trefou Matěj Novák
Dva vydřené body. Duel v Šumperku dospěl do nastavení, to po půlminutě utnul vítěznou trefou Matěj Novák
A-Tým
21.10.2023

Utkání devátého kola mezi Draky a Baníkem nabídlo hokej nahoru-dolů, ve kterém mohlo padnout klidně i více gólů, ale golmani na obou stranách vytáhli několik výborných skvělých zákroků. Baník v první třetině góly Jakuba Němce a Adama Bachánka otočil nepříznivý stav na svou stranu, ale Draci ve druhé části srovnali. Když pak čtyři a půl minuty před třetí sirénou dal David Polesný třetí gól zeleno-černých, vypadalo to, že si zeleno-černí odvezou z Jeseníků tři body. Jenže Draci bleskově srovnali a utkání muselo do prodloužení. To po 32 vteřinách ukončil vítěznou brankou Matěj Novák a na Slovácko putují dva cenné body za výhru 4:3 po prodloužení.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
9. kolo, sobota 21.10.2023
Draci PARS Šumperk - SHKM Baník Hodonín
SMP
3:4p
(1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 10. Cekr, 24. Rutar, 57. J. Horký (Nilsson, Jaroš) - 11. Němec (Štědrý, Laciga), 17. Bachánek (Weintritt, Dobiáš), 56. Polesný (Dobiáš), 61. Novák (Němec, Dobiáš). Rozhodčí: Held - Smetková, Viskot. Vyloučení: 3:3, navíc Rauš (HOM) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 30:31. Diváci: 480. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Irgl (Ryšavý) - Minařík, Rutar (A), Cekr, Kubíček, Cibuzar, Hohl - J. Horký, Polách, Scheuter - Vachutka (A), Nilsson, Jaroš (C) - Danielčák, Šišolák, Tomeš - Skopal. Trenér: Michal Mikeska.
Piták (Dolíška) - Macháň, Němec, Riedl, Polesný, Švejda, Zorko, Sedláček, Bílek - Karafiát, Luža, Novák – Bachánek, Weintritt, Dobiáš – Sajdl (C), Dufek (A), Rauš (A) - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Hodonínští měli v úvodu první třetiny k dispozici přesilovku, kterou ale nevyužili. Skóre utkání se měnilo poprvé až v polovině desáté minuty, kdy Cekr nadvakrát dokázal dostat kotouč malinkou mezírkou mezi Pitákovými betony do sítě. Zeleno-černí ale přispěchali s rychlou odpovědí. Po vyhraném buly v útočné třetině se puk dostal k Jakubu Němcovi, jehož střela od modré prošla houštinou a zapadla přesně do pravého horního roku šumperské branky.

V sedmnácté minutě se Baník dostal do brejku, Weintritt udělal kličku brankáři Irglovi a před brankovištěm hledal Adama Bachánka. Hodonínského útočníka tísněného dvěma protihráči zasáhl kotouč do levé brusle, od níž se odrazil do opuštěné klece Draků a Baník poprvé v zápase vedl. A jednobrankový náskok si Drtiči odnesli i do kabiny.

Necelé čtyři minuty po změně stran ale bylo vyrovnáno. Po chybě v hodonínské rozehrávce se k puku snadno dostal Ludvík Rutar a z úhlu trefil přesně bližší horní růžek branky. Drtiče pak čekal doslova křest ohněm, když byl v konci 33. minuty do konce utkání vyloučen Rauš a Draci měli v pětiminutové přesilovce ideální možnost zlomit zápas na svou stranu. Baník ale oslabení přečkal bez inkasované branky a po čtyřiceti minutách tak platilo v Šumperku nerozhodné skóre 2:2.

Třiačtyřicátá minuta přinesla na hodonínskou střídačku radost, která ale neměla dlouhého trvání. Karafiátovo zakončení stehnem sice skončilo v domácí brance, sudí Held ale okamžitě rozpažil a gól neuznal. Zeleno-černí se dočkali až v čase 55:39, kdy se Dobiáš parádně na modré zbavil protihráče, přihrál úplně volnému Davidu Polesnému a ten zamířil přesně k pravé Irglově tyčce. Baník tak čtyři a půl minutě před koncem třetí třetiny podruhé v utkání vedl a měl nakročeno ke třem bodům. Jenže…

Uběhlo jen 24 vteřin, rychlé přečíslení Šumperka zakončil Jakub Horný přesně nad Pitákovo rameno a bylo potřetí v zápase vyrovnáno. Zápas nakonec za stavu 3:3 dospěl až do prodloužení, ve kterém mohl rozhodnout šumperský Nilsson, ale Piták zákrokem večera založil rychlý brejk, na jehož konci byla nejprve střela Němce a následná gólová a vítězná dorážka Matěje Nováka. Baník tak díky dvoubodovému vítězství sice spadl na šestou příčku, ale na aktuálně druhou Opavou ztrácí pouhé tři body.

Další zápas odehraje tým kouče Bachánka ve středu 25. října na domácím ledě, od 18:00 hodin Baník hostí žďárské Plameny.


Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (Šumperk):
Dnes to byl z naší strany heroický výkon. Zápas jsme dohrávali pouze v patnácti lidech. První třetina stála za starou belu. Tam jsme byli velmi nespokojení, protože jsme hráli vyloženě pasivně. Druhou třetinu jsme se trošku zvedli. Byli jsme důslednější a měli jsme rychlejší přístup k soupeři. Třetí třetina pak byla nabitá emocemi. Vypadalo to blbě, naštěstí se ale rychle vyrovnalo. A nechybělo mnoho, abychom ten zápas ještě dotáhli k vítězství. V prodloužení jsme mysleli, že máme druhý bod, nakonec se však potvrdilo klasické pravidlo nedáš, dostaneš. Myslím si, že to dnes bylo takové nahoru dolů. Soupeř byl ale dobře připraven, dobře bruslil a věděl o sobě. Byl to opravdu těžký protivník. Nejvíc mě asi mrzí pětiminutová přesilovka, kterou jsme odevzdali a šli jsme si to tam jen tak zapinkat. (zdroj: dracisumperk.cz)

Aleš Bachánek (Hodonín):
Byl to těžký zápas. Možná jsme byli o něco lepší, ale ve druhé třetině jsme měli velkou spoustu vyloučení a jsme rádi, že jsme všechno ustáli bez inkasované branky. Ve třetí třetině se vrátili do zápasu a dali jsme vedoucí branku. Bohužel jsme vzápětí dostali gól na 3:3, což jsou chyby, které mrzí. Mohli jsme to dotáhnout do tříbodového vítězství, ale jsme rádi i za dva body. Spálili jsme zase několik velmi dobrých šancí, na druhé straně nás podržel výbornými zákroky Dominik Piták. Pořád se nemůžeme dostat do střelecké pohody a pak se nám pořád vkrádá na hokejky nerovozita.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...