SHKM Baník Hodonín
Napínavý závěr přinesl vyrovnání těsně po vypršení základní hrací doby, Baník ve Vyškově prohrál 2:3
Napínavý závěr přinesl vyrovnání těsně po vypršení základní hrací doby, Baník ve Vyškově prohrál 2:3
A-Tým
18.10.2023

Další drama, tentokrát s hodně hořkým koncem. Baníku ve Vyškově nevyšla první třetina, po které na domácí ztrácel dvě branky. Pět minut po přestávce snížil v přesilovce Vojtěch Dobiáš, ale V závěru druhé části domácí opět odskočili do dvoubrankového vedení. Zasloužené snížení přinesla 52. minuta a trefa Dominika Luži. V úplném závěru střetnutí se Drtiči radovali z vyrovnávací trefy Matěje Nováka, hlavní sudí gól nejprve uznal, o pár vteřin později ale hodonínskou radost na intervenci čárových utnul a gól odvolal. Nutno přiznat, že správně, protože gól padl pár desetin vteřiny po závěrečné siréně.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
8. kolo, středa 18.10.2023
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
3:2
(2:0, 1:1, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 17. Krejčiřík (Komínek, Lehečka), 20. Vašíček (Štefka, Janeček), 39. Komínek - 26. Dobiáš (Luža, Riedl), 52. Luža (Karafiát, Novák). Rozhodčí: Kohoutek - Viskot, Augusta. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: . Diváci: 120. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.
Synek (Šarman) - Dluhoš, Hefka, Hohl, Holemý, Mikulík, Studený, Žižka (C) - Janeček, Komínek (A), Kořenek - Krejčiřík, Lehečka, Lekeš - Popelka, Sebera, Štefka - Tomajko, Vašíček D. Trenér: Michal Konečný.
Piták (Dolíška) - Riedl, Němec, Polesný, Švejda, Sedláček, Zorko, Bílek - Karafiát, Luža, Novák – Bachánek, Weintritt, Dobiáš – Sajdl (C), Dufek (A), Rauš (A) - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Souboje mezi Vyškovem a Baníkem mají, z celkem logických důvodů, pikantní nádech už tak nějak z podstaty. Loňské vzájemné zápasy v základní části a zejména pak v prvním kole playoff tomu ještě napomohly, a hráčské přesuny mezi oběma kabinami už všechno jen podtrhly. V prvním vzájemném mistrovském utkání sezony 2023-24 se tak očekával velký a urputný souboj… a očekávání se do puntíku potvrdila.

Na utkání druhého s pátým týmem tabulky bylo ve Vyškově zvědavo 120 diváků, mezi kterými nechyběla ani skupinka hodonínských příznivců. Ti viděli v první třetině dva góly, o oba se k radosti domácích příznivců postarali v závěru úvodního dějství hráči Vyškova. První gól dal v sedmnácté minutě ex-hodonínský Vojtěch Krejčiřík, ke kterému se odrazila Komínkova přihrávka a bylo to 1:0.

Devět vteřin před první pauzou se v přesilovce po skrumáží před Pitákem dostal k několikáté dorážce Dominick Vašíček a Baník poprvé v sezoně inkasoval v oslabení gól. Radost zhruba dvacetičlennému ostrůvku hodonínských příznivců přinesla minuta šestadvacátá, kdy po pěti vteřinách využil přesilovku ranou z první Vojtěch Dobiáš a Baník se dočkal zaslouženého snížení.

Závěr druhé části ale přinesl opět šťastnou chvilku pro domácí tým. Po smolném odrazu od Riedlovy brusle se do brejku dostal Tomáš Komínek a nejproduktivnější hráč soupeře střelou mezi Pitákovy betony vrátil Vyškovu dvoubrankový náskok.

Poslední část byla hodně rozbita častými vyloučeními. Patnáct vteřin po jednom z ubráněných oslabení se Drtiči opět dotáhl i na rozdíl jediného gólu. Karafiát našel zpoza branky na levém kruhu číhajícího Dominika Lužu, který kolem pravé Synkovy ruky procedil puk do vyškovské branky. V hektickém a vyhroceném závěru se Baník hnal za vyrovnáním, kterého se na chvilku i dočkal… gól Matěje Nováka sudí Kohoutek nejprve uznal, po poradě od čárových ale branku odvolal a Baník tak na vyškovském ledě po obrovském boji a trochu smolně padl 2:3.


Ohlasy trenérů

Michal Konečný (Vyškov):
Dnes jsme vůbec nehráli dobře, nevím, co se stalo. Hodonín byl bruslivější, agresivnější. Po delší době musím jednoznačně uznat, že získáváme šťastné tři body. Remíza by tomu asi slušela víc.

Aleš Bachánek (Hodonín):
Byli jsme celý zápas lepší, ale… už to řeknu narovinu. To, co předvádí někteří rozhodčí… určitě budeme vetovat, protože tohle je neuvěřitelné. Jestli padl vyrovnávací gól až po siréně, to nevím, ale jestliže rozhodčí ukáže, že je gól, tak to je gól.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...