SHKM Baník Hodonín
Baník zlomil nepřiznivou bilanci! Brodu povolil jen jeden gól a z Vysočiny veze domů tři body!
Baník zlomil nepřiznivou bilanci! Brodu povolil jen jeden gól a z Vysočiny veze domů tři body!
A-Tým
27.9.2023

První gólovou radost dnešního zápasu prožila domácí střídačka, která mohla slavit už v šesté minutě. Pak už se ale trefovali jenom borci v zeleno-černých dresech. O obrat se postaral na konci první a na začátku druhé třetiny Jiří Karafiát, třetí trefu přidal v závěru druhé části Vojtěch Dobiáš a potvrzující čtvrtou branku obstaral ze startu závěrečné dvacetiminutovky Filip Weintritt. Zeleno-černí na pátý pokus zdolali Havlíčkův Brod, připravil bruslařům první domácí porážku v základní části na domácím ledě po třinácti zápasech a především zapisují první vítězství a tři body do tabulky!

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
2. kolo, středa 27.9.2023
BK Havlíčkův Brod - SHKM Baník Hodonín
HBR
1:4
(1:1, 0:2, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 6. Křehlík (Pártl, Kerber) - 19. Karafiát (Luža, Polesný), 23. Karafiát (Dobiáš), 35. Dobiáš (Štědrý, Vyrůbalík), 43. Weintritt (Bachánek, Novák M.). Rozhodčí: Čuňočka - Tichý, Kučera. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 27:31. Diváci: 353. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
BK Havlíčkův Brod: Maláč (Novák Č.) - Kerber, Novák J. (C), Krejčí M., Benák, Vacík, Kutlvašr - Tecl, Holenda, Voříšek (A) - Košťál, Valášek (A), Bureš - Kopic, Pártl, Křehlík - Pavelec, Dymák. Trenér: Aleš Kraučuk.
SHKM Baník Hodonín: Piták (Dolíška) - Zorko, Němec, Vyrůbalík, Rauš (A), Polesný, Švejda, Bílek - Karafiát, Luža, Dobiáš – Bachánek, Sajdl (C), Novák M. - Dufek (A), Weintritt, Halík - Hložánek, Laciga, Štědrý - Krejčí P. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Baník začal v Kotlině aktivně a v prvních minutách byl nebezpečnějším týmem, šance Dobiáše, Luži ani Karafiáta ale gól nepřinesly. A tak se na druhé straně radoval prakticky z první střely domácí tým. Po vyhraném buly vystřelil od modré Kerber a dvakrát tečovaný puk nakonec skončil za Pitákem, kterému se puk mezi betony došoural pár centimetrů za brankovou čáru. Gól byl nakonec připsán Tomáši Křehlíkovi.

Baník následně přečkal oslabení, ve kterém měl dobrou šanci na snížení Weintritt, ale jeho střely mířila těsně nad branku. Ve třinácté minutě jel sám na domácího golmana Dufek, ale ani po jeho zakončení si puk cestu do branky nenašel. Závěr první části patřil opět Drtičům, kteří si po druhém ubráněném oslabení vytvořili tlak, a Jiří Karafiát šikovnou tečí Lužovy přihrávky překonal Maláče a necelé dvě minuty před koncem první třetiny tak bylo vyrovnáno.

Na začátku druhé části si přesilovku poprvé zahrál i Baník a v závěru trestu domácího hráče našel Dobiáš krásnou přihrávkou rozjetého Jiřího Karafiáta, který střelou mezi betony poslal Drtiče poprvé v zápase do vedení. Baník následně musel přečkat nejprve dvouminutové oslabení a následně i trestné střílení. Exekuce trestného střílení se ujal Valášek, ale Piták si svou levou tyčku pohlídal.

Ve 34. minutě se i přes to, že byl faulován, podařilo Vyrůbalíkovi vybojovat puk pro Štědrého, kterému si o přihrávku klepnul o led Vojtěch Dobiáš, jeho střela na vyrážečku zapadla přesně za levou tyčku a Baník už vedl o dvě branky. Ke konci prostředí třetiny si zeleno-černí podruhé v utkání zahráli v početní výhodě, a i když si v ní vypracovali několik zajímavých možností, šlo se podruhé do kabin za stavu 1:3.

Pokud domácí spřádali na poslední dvacetiminutovku nějaké plány, museli je po dvou minutách přehodnotit. Po krásné kombinaci se puk po ose Novák - Bachánek dostal mezi kruhy na hůl Filipa Weintrita, který puk otřel o levou tyčku a navýšil náskok zeleno-černých už na tři góly. Další trefu slováckého mužstva mohl v devětačtyřicáté minutě přidat Karafiát, ale hattrick mu dnes nebyl souzen.

O závěrečný nápor se domácí připravili sami vlastní nedisciplinovaností a čtyřminutovým vyloučením Pártla v čase 55:51. Baník si tak závěr utkání v pohodě pohlídal a poprvé v historii dokázal neoblíbeného soupeře porazit.


Ohlasy trenérů

Aleš Kraučuk (Havlíčkův Brod):
Dnešní zápas se mi hodnotí špatně. Měli jsme dobrý vstup do utkání, dostali jsme se do vedení. Pak jsme měli nějaké přesilové hry, ale ty se nám dneska vůbec nedařily. Soupeř k nám měl rychlý přístup a my jsme si s tím neodkázali poradit. V závěru první třetiny vyrovnal a tím se dostal na koně. Ve druhé třetině to od nás byl strašně špatný výkon. Byl to jeden velký chaos. Dostali jsme na 1:2, strašně rychle jsme chtěli vyrovnat a tím pádem jsme tam propadali a soupeř se dostával do přečíslení, což ještě jednou potrestal. Po dvou třetinách jsme kluky v kabině nabádali, že přišli diváci, že kvůli nim budeme bojovat do konce. Kdo tady byl, tak si myslím, že musel ocenit, že jsme opravdu bojovali až do konce, ale už jsme ten zápas neotočili. Chci poděkovat všem fanouškům, kteří přišli, a doufám, že v sobotu, kdy nás čeká další domácí utkání, že přijdou znovu a že se odměníme lepším výkonem než dneska. (zdroj: bkhb.cz)

Aleš Bachánek (Hodonín):
Viděli jsme minulé utkání Havlíčkova Brodu, takže jsme se na to trochu nachystali. V první třetině byla hra vyrovnaná, myslím si, že měli dost sil. Nedohrávali jsme zbytečně hráče, to co jsme chtěli, nám ještě tolik nefunguje. Od druhé třetiny jsme zlepšili výkon, tam se ten zápas úplně zlomil na naši stranu. Vyhrávali jsme osobní souboje, měli jsme tam tlak, byli jsme v útočném pásmu a z chyb, které jsme soupeře donutili udělat, jsme dávali góly. (zdroj: bkhb.cz)

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...