SHKM Baník Hodonín
Parádní obrat ve třetí třetině znamená vítězný vstup do přípravy!
Parádní obrat ve třetí třetině znamená vítězný vstup do přípravy!
A-Tým
9.8.2022

Baník vstoupil do zápasu proti domácímu Vyškovu lépe a v 15. minutě se po trefě Jana Štědrého dostal do vedení. Domácí ale v závěru první třetiny srovnali a dalším dvěma góly ve druhé a na začátku poslední třetiny překlopili skóre na svou stranu. Baník se ale nevzdal. V šestačtyřicáté minutě snížil na rozdíl jedné branky Matej Pisarovič a v polovině závěrečné části srovnal Jakub Němec. Rozhodující branka padla čtyři minuty před třetí sirénou z hole Filipa Mravy. Baník tak první přípravném utkání zvítězil na ledě nováčka z Vyškova těsně 4:3.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, úterý 9.8.2022
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
3:4
(1:1, 1:0, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 19. Studený, 33. Komínek, 42. Podešva - 15. Štědrý (Kališ), 46. Pisarovič (Němec), 50. Němec (Rapant, Marek), 56. Mrava (Rapant). Rozhodčí: Held - Čelechovský, Viskot. Střely: 50:39. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.
Micka (30. Šarman) - Studený, Vosátko, Sedláček, Mikulík, Hohl, Holemý - Komínek, Čuřík, Baďura, Kořenek, Romančík, Sebera, Čejka, Janeček, Vašíček, Weintritt, Podešva, Krejčí, Snášel. Trenér: Michal Konečný.
Tichon (30. Dolíška) - Polesný, Kališ, Kučera, Zeman, Němec, Rapant - Hložánek, Popelka, Pisarovič - Dufek, Sajdl (C), Krejčiřík, Medek, Matějka, Marek - Malík, Mrava, Štědrý. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu


Úvodní třetina prvního přípravného Baníku skončila nerozhodným skóre 1:1. O první gól Baníku se postaral v 15. minutě po Kališově přihrávce Jan Štědrý, když už to vypadalo, že po dvaceti minutách půjdou hosté do kabin s nejtěsnějším vedením, dokázali hráči Vyškova v předposlední minutě úvodní periody srovnat.

Druhá třetina nabídla pouze jednu gólovou trefu, o kterou se postaral ve třiatřicáté minutě jeden z domácích borců. Ten se trefil za záda Ondřeje Dolíšky, který přesně v polovině utkání nahradil v hodonínském brankovišti Nira Tichona.

Už po necelých dvou minutách třetí dvacetiminutovky odskočili domácí do dvoubrankového trháku, ale hráči Baníku zápas nezabalili. V šestačtyřicáté minutě přihrál Němec Mateji Pisarovičovi a mladý slovenský útočník dostal zeleno-černé na dostřel.

V polovině závěrečného dějství už bylo vyrovnáno, po nahrávkách Mareka a Rapanta prostřeili vyškovského brankáře Jakub Němec. Rozhodující chvíle celého utkání přišla v šestapadesáté minutě. Rapant vyzval ke skórování Filipa Mravu, který rozhodl o tom, že Baník z prvního přípravného duelu odejde jako vítěz.

Ohlasy trenérů

Michal Konečný (Vyškov):
Vedli jsme 3:1, prohráli jsme 3:4, což je nám samozřejmě líto. První půlku jsme hráli na dvě lajny, v půlce jsme to protočili a bylo vidět, že nám v této fázi hry docházejí síly. Utkání nám ukázalo spoustu věcí, na kterých musíme dál pracovat, na to je ale ještě do začátku sezony spousta času. Měli jsme tam pěkné okamžiky, ale předvedli jsme i spoustu chyb. To ale k hokeji patří. My si musíme zvyknout na naše nové hřiště a věřím, že to pro nás časem bude výhoda.

Radko Křivinka (Hodonín):
První přípravné utkání jsme vyhráli, ale rozhodně bych to nějak nepřeceňoval. Myslím si, že to byl zápas tří úplně odlišných třetin. Myslím si, že v první třetině jsme byli lepším týmem, ale spoustu šancí jsme nedotáhli do gólového konce, za což jsme byli v závěru třetiny potrestáni. Ve druhé třetině, když budu upřímný, tak musím říct, že nás soupeř přejel, úplně jsme přestali hrát, nic jsme si neplnili. Ve třetí třetině, i když jsme dostali brzy třetí gól, tak jsme se dokázali do zápasu vrátit, skóre otočit a zvítězit. Pro psychiku kluků je to určitě dobře, ale pořád je to jenom přípravný zápas. Ty důležité zápasy teprve přijdou.

Fotografie ze zápasu

další články
Dalších sedm hráčů na soupisce A-týmu. Jsou mezi nimi hodonínští odchovanci i golmanská dvojka
A-Tým
1.5.2024

Necelý týden před startem letní přípravy se vedení klubu dohodlo na pokračování s dalšími hráči loňského kádru. Smlouvy ...
Pálení čarodějnic 2024
Info
1.5.2024

Každoroční oblíbené pálení čarodějnic jsme si včera užili na parádní akci v areálu Veslařského klubu, kterého se jen za ...
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.