SHKM Baník Hodonín
Znojemský favorit potvrdil předzápasové prognózy, Baník si z Nevoga arény odvezl osmičku
Znojemský favorit potvrdil předzápasové prognózy, Baník si z Nevoga arény odvezl osmičku
A-Tým
1.3.2023

Baník šel do utkání ve Znojmě jako outsider, což se začalo projevovat už v první třetině, kterou Orli vyhráli jasně 3:0. Po obrátce snížil na 1:3 z pohledu zeleno-černých svým prvním gólem v hodonínských barvách Sebastian Bartes, ale víc gólů Hodonínští nepřidali. Zato znojemský favorit ve zbytku utkání dál dokazoval svou sílu a skóre se nakonec zastavilo na jednoznačném rozdílu 8:1.

autor:
Jan Hochman, Petra Matůšová
Sdílejte článek
 
42. kolo, středa 1.3.2023
HC LERAM Orli Znojmo - SHKM Baník Hodonín
ZNO
8:1
(3:0, 2:1, 3:0)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Šťovíček (Kloz), 12. Šťovíček (Adámek, Tejnor), 18. Špaček (Adámek), 34. Špaček (Hruška, Stránský), 39. Stránský (Pigl), 44. Tomáš Svoboda, 46. Beránek (Nižnikov, Čermák), 56. Sklenář – 25. Bartes (Romančík, Matějka). Rozhodčí: Maťašovský - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 41:19. Diváci: 1230. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1.
Žajdlík (Groh) - Tejnor (A), Mareš, Sedláček, Stránský, Jenáček, Kloz, Zukal, Remta - Sklenář, Hruška (A), Kotrba, Svoboda T., Čermák, Beránek, Nižnikov, Špaček, Adámek, Šťovíček, Pigl. Trenér: Jiří Beroun.
Šurý (Zollpriester) - Polesný (A), Foltýn, Škápik (A), Miklík, Kučera, Rauš, Němec - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Štědrý, Dufek, Krejčí - Sajdl (C), Matějka, Romančík - Bartes, Bořuta. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Znojemští hýřili od úvodních minut aktivitou, a tak bylo jen otázkou času, kdy dojde k první změně skóre. O to se postaral na konci 5. minuty nejproduktivnější hráč týmu Martin Šťovíček, jenž využil ideální pozice v mezikruží a propálil gólmana Šurého. Vzápětí mohl navýšit znojemské vedení Beránek, ale v situaci dva na jednoho volil jen střelu do připravené náruče hodonínského maskovaného muže. Další velkou šanci spálil o pár desítek vteřin později Tomáš Svoboda, který se ocitl sám před Šurým. Orli bez větších obtíží ustáli oslabení a krátce po jeho skončení znovu udeřili. Podruhé se do listiny střelců zapsal Martin Šťovíček svou přesnou tečí Adámkovy rány od modré čáry.

Domácí nadále svému soupeři nedávali příliš prostoru a dokázali si vytvářet další a další šance. Velmi blízko gólové trefě byl Petr Beránek, jeho pokus však orazítkoval pouze tyč svatyně Hodonína. O třetí zásah se tak postaral na konci třetiny po rychlém přechodu do útočného pásma a efektivní kombinaci Marek Špaček těžko chytatelným zakončením pod břevno.

V prostředním dějství začali Orli znovu aktivněji, brzy byl ale jejich tlak hodně zabržděn zlepšeným napadáním ze strany hodonínských hokejistů. Tempo hry opadlo a gólových šancí bylo k vidění pomálu. Z jedné takové se ale radovali hosté – nulu na straně Žajdlíka umazal Sebastian Bartes. Krátce po polovině duelu dostali Znojemští možnost početní převahy, kterou využili beze zbytku. Zmáčkli Hodonín v jeho obranném pásmu, Marek Špaček se rychle zorientoval v mezikruží a procedil puk skrz betony Šurého. Orli znovu sešlápli plyn a závěr třetiny už patřil zcela jim. Dominanci potvrdil pátým gólem Jan Sedláček.

Start třetí části hry zastihl v daleko lepším rozpoložení domácí tým. Šestý zářez do hodonínské pažby přidal Tomáš Svoboda, jenž dostal hodně prostoru před bránou Šurého a zkušeně zavěsil. O půl minutku později se siréna v Nevoga aréně rozezněla posedmé - Petr Beránek zůstal zcela nehlídaný v prostoru před brankovištěm a z bezprostřední blízkosti napálil kotouč do sítě. Orli si závěr zápasu vychutnávali a oko diváka potěšili několika kombinacemi, navíc ještě přidali i osmou trefu zásluhou Dominika Sklenáře, jenž tak stanovil konečné skóre.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jakeš (Znojmo):
Jsme strašně moc rádi za to, jak ten zápas dopadl. Gratulace klukům do kabiny a dík fanouškům, kteří nás přišli podpořit. Všichni kluci dneska odvedli super práci, ale máme toho ještě hodně před sebou. Jsme rádi, že je tým už téměř kompletní a začíná se sehrává dohromady, protože nás čeká to nejlepší. Pomalu se díváme na soupeře, ale pořád nás především zajímá naše hra a naše chyby.

Aleš Bachánek (Hodonín):
Bohužel jsme dneska nestačili jak fyzicky, tak herně. Víme, jak na Znojmo hrát, ale dneska to bohužel nevyšlo. Dostali jsme zbytečné góly a dopadlo to, jak to dopadlo. Čekají nás ještě dva důležité zápasy, které pořad máme ve svých rukách. Znojmo je těžký soupeř, jsou natrénovaní, mají nabrusleno, ale každopádně pokud s nimi budeme hrát play-off, budeme je chtít co nejvíce potrápit.

další články
Dalších sedm hráčů na soupisce A-týmu. Jsou mezi nimi hodonínští odchovanci i golmanská dvojka
A-Tým
1.5.2024

Necelý týden před startem letní přípravy se vedení klubu dohodlo na pokračování s dalšími hráči loňského kádru. Smlouvy ...
Pálení čarodějnic 2024
Info
1.5.2024

Každoroční oblíbené pálení čarodějnic jsme si včera užili na parádní akci v areálu Veslařského klubu, kterého se jen za ...
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.