SHKM Baník Hodonín
Příp., středa 13.8.2014, ZS Hodonín
SHKM Baník Hodonín - HK 99 Ružinov
HOM
4:6
(1:3,2:2,1:1)
RUV
Branky a nahrávky: 1:1 Andrýsek, 2:5 Ling (Weber,škriba), 3:5 Ling (Rauš), 4:5 Větříšek Hl.rozhodčí: Netopil Vyloučení: 4/3 Využití: 1/3 V oslabení: 0/3 Diváci: 37 Průběh utkání: 0:1,1:1,1:5,4:5,4:6
Štěpanovský (30min. Lekeš) - Weber, Andrýsek, Škubal, Štěpanovský, Mojžíšek, Obrtlík - Rauš, Ling, Škriba - Stanislav, Lindner, Větříšek - Šcecina, Veselý

Komentář k zápasu

Utkání s týmem HK 91 Ružinov, který hraje nejvyšší slovenskou soutěž - extraligu začalo v oboustranně vysokém tempu, ovšem především z domácí strany z řadou nepřesností a individuálních chyb. Tyto pak přecházeli v nedovolené zákroky, které soupeř i když se štěstím trestal, celkem Drtiči dostali v oslabení polovinu ze 6 gólů.

Od poloviny utkání a stavu 1:5 se naše hra zlepšovala a zejména útočníci si již lépe plnili své úkoly při napadání v útočném pásmu a pokrývání středního pásma. Soupeř zřejmě pod dojmem vysokého vedení polevil a jsme rádi, že toho domácí hráči dokázali využít ke skorigování výsledku až na 4:5.

Poté si domácí trenér vzal oddechový čas pro power-play a Drtiči se pokusili výsledek srovnat na 5:5. I přes veliký tlak a vyloženou šanci, kterou zázračným zákrokem zneškodnil brankář hostů se to domácím nepodařilo a 8 sec. před koncem dostali 6 gól do prázdné brány.

Ohlasy trenérů

Patrik Weber (hlavní trenér SHKm Hodonín):
Bylo vidět, že z naší strany se jednalo o první utkání nové sezóny, kdežto soupeř - slovenský extraligový tým hrál již utkání 3. Nechci se na nic vymlouvat, ale ve výkonu týmů navíc z odlišných soutěží to může být rozdílový faktor, ale zde byl soupeř opravdu lepší.

Každopádně z naší strany jsme nastoupily z velikou chutí a z přemíry snahy se soupeři vyrovnat jsme za zápas udělali výrazně více individuálních chyb v obranném, ale i v útočném pásmu. Zejména v první polovině utkání všichni útočníci při napadání propadávali, dostávali se za kotouč a tím se otvíral střed hřiště, odkud na naše beky jezdili v plné jízdě útočníci soupeře ať už 2 na 1 nebo 3 na 2.

V neposlední řadě jsme byli zbytečně vylučováni, což soupeř potrestal 3 góly, přičemž my jsme se v přesilovce prosadili pouze jednou.

Pozitivní na utkání je to, že postupem času se naše hra jen zlepšovala a měla stoupající tendenci, dokonce při naší power-play jsme měli velikou šanci na vyrovnání, bohužel hostující brankář výborným vyjetím z brankoviště zmenšil našemu hráči střelecký úhel a šanci tak zlikvidoval. Následně jsme pak 8 sec.před koncem inkasovali do prázdné brány gól na konečných 4:6.

Utkání mělo svoji kvalitu a ukázalo nám, že máme na čem pracovat a v čem se zlepšovat. každopádně tým svoji kvalitu má, jen je důležité ji poctivým tréninkem dostat na vyšší úroveň a věřím, že se nám to do začátku soutěže povede.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...