SHKM Baník Hodonín
11. kolo, neděle 26.10.2014, ZS Opava
HC Slezan Opava - SHKM Baník Hodonín
OPA
2:5
(1:0, 1:2, 0:3)
HOM
Branky a nahrávky: 1. Fedor (Borunský), 36. Drelluš (Borunský) - 24. Štěpanovský M. (Veselý), 38. Ling (Crlík), 44. Crlík (Štěpanovský M.), 51. Rauš (Ling), 53. Rauš (Veselý). Vyloučení: 7:10, navíc Dostal (OPA) 10 minut, Weber (HOD) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 24. Střely na branku: 32:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.
Lamia (Vojkuvka) - Kupka, Cibulka, Drelluš, Kažimir, Borunský (C), Klement, Cygal, Rýpar, Dohner, Fedor, Rubý, Dostal, Adamczyk, Dlouhý. Trenér: Miloslav Kukol.
Štěpanovský A. (Lekeš) - Lišaník, Škubal, Rauš, Ling (C), Škriba - Weber (A), Andrýsek, Stanislav, Lindner, Větříšek (A) - Mojžíšek, Obrtlík, Crlík, Štěpanovský M., Veselý. Trenér: Patrik Weber.

Komentář k zápasu

Druhé venkovní utkání tohoto víkendu sehrál hodonínský starší dorost v Opavě. Drtiči po velice důležité páteční výhře nad silným Warriorem Brno tentokrát neměli vůbec dobrý vstup do utkání. Už ve 25 sekundě vedli domácí 1:0 a nebýt brankáře Štěpanovského, do páte minuty by prohrávali minimálně už o tři branky. Hosté se však z počáteční pasivity postupně dostávali, lépe bruslili, kombinovali a začali dávat i branky. Domácí ještě ve 27. minutě utkání vedli 2:1, ale už o minutu později Drtiči srovnali krok a v závěrečné třetině korunovali svůj dobrý výkon dalšími třemi brankami.

Drtiči tak z povedeného víkendu berou šest bodů, čímž natahují sérii výher na šest v řadě a dostávají se tak po 11.kole na 2.místo v tabulce, gratulujeme!

Ohlasy trenérů

Patrik Weber (hlavní trenér SHKm Hodonín):
Nebýt Adama v bráně, ve 4.minutě bychom už prohrávali po "tutovkách" domácích 0:3 a nebylo by už zřejmě o co hrát. Začátek zápasu a začátek každé jedné třetiny jsme zaspali, naštěstí z toho domácí vytěžili pouze 1 gól hned ve 25 sec. zápasu. Od poloviny 1.třetiny jsme se začali dostávat do hry, byli jsme odvážnější, začali jsme lépe bruslit a zápas se začal obracet v náš prospěch.

O tom svědčí i vyrovnávací gól po využití rychlého brejku a situace 2:1. Sice jsme 5 minut poté opět dostali góla (v oslabení), ale kluci si už daleko více věřili, protože po dalším skvělém přečíslení dokonce v oslabení jsme vyrovnávali na 2:2. V této fázi utkání jsme byli lepším týmem, což jsme nakonec i potvrdili třemi góly v závěrečné třetině.

Často to neříkám, ale dnešní utkání náramně vyšlo třetí lajně, která dala v utkání 3 góly a významnou měrou se tak přičinila o možná překvapivé, ale zasloužené vítězství. Kluci, děkuji!

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...