SHKM Baník Hodonín
Hráči A-týmu si v pondělí zatrénovali s dětmi
Hráči A-týmu si v pondělí zatrénovali s dětmi
A-Tým
5.2.2013

Týden, v němž bude mít druhá liga středeční volno, si hodonínští hokejisté zpestřili tréninkem s jejich budoucími nástupci. V pondělí odpoledne se totiž pod vedením trenérské dvojice Miroslav Barus - Jaroslav Crlík a za účasti pětice hráčů A-týmu SHK uskutečnil trénink čtvrtých a pátých tříd. A nutno dodat, že „staří“ i „mladí“ Drtiči si společný trénink parádně užili.

autor:
Redakce
Sdílejte článek
 

Upršené pondělní odpoledne se na hodonínském zimním stadionu neslo ve znamení společného tréninku pěti hráčů prvního mužstva Drtičů a dvou mládežnických kategorií. Přesněji hráčů čtvrtých a pátých tříd. Mladé hodonínské naděje si zatrénovali pod vedením trenérů a hráčů A-týmu SHK Hodonín. Na ledě byli oba trenéři, tedy jak Miroslav Barus, tak i jeho asistent Jaroslav Crlík.

Spolu s nimi se do teplákových souprav oblekla i pětice členů prvního týmu Drtičů - Zdeněk Jurásek, Petr Peš, Jakub Sajdl, Zdeněk Kučera a také dnešní oslavenec Ondřej Fiedler. Trénink trval zhruba hodinu. První minuty patřili klasicky rozbruslení, poté si mladé naděje rozdělily do čtyř skupin. Každé z nich se věnovala dvojice trenérů a trénovala se jak střelba, tak samozřejmě i bruslení.

„Dohlíželi jsme na kluky, aby se snažili všechny cviky dělat tak, jak se má,“ prozradil Jakub Sajdl, který s dětmi chodí na led víceméně pravidelně. „Hodně mě to naplňuje. Je to hezký pocit, vidět, jak se kluci zlepšují,“ dodal.

Děti si trénink užívali a dobře se bavili. Byla to pro ně výborná zkušenost. Být na jednom ledě s hráči prvního týmu, na jejichž zápasy se chodí dívat a fandí jim, to se nepoštěstí každý den. „Bylo na nich vidět, že je to motivovalo k větší práci na tréninku. Myslím si, že to byl dobrý nápad,“ prozradil výborný bruslař nosící na zádech číslo 71.

V podobném duchu se vyjádřil i jeden ze dvou služebně nejstarších Drtičů Petr Peš. „Bylo to parádní zpestření. Jak pro malé kluky, tak pro nás. Sice si nepřipadám jako nějaký trenér, ale něco málo jsem klukům snad poradil. Bylo hezké sledovat jejich elán, chuť do cvičení a maximální nasazení,“ řekl třicetiletý útočník a aktuálně druhý nejproduktivnější hráč soutěže.

„Jak už říkali kluci, pro mlaďochy to bylo zpestření, že jsme s nimi šli na led. Myslím si, že to ocenili a rádi se nechali poradit třeba od kanonýra Zdeňka Juráska. Když si je Šeďa vzal do parády, bylo vidět rapidní zlepšení střelby,“ zakončil naše povídání Ondřej Fiedler, který, stejně jako David Skočovský dnes slaví své 24. narozeniny.


Fotogalerie
















































Foto: Lenka Kudrnová

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...