SHKM Baník Hodonín
Další lekce techniky bruslení
Další  lekce techniky bruslení
A-Tým
18.2.2011

Jak jsme již uvedli v minulosti, v našem klubu se snažíme mladým hokejistům vždy předávat něco „nad rámec“ klubových povinností. Minulou středu jsme rozběhli 1. lekci techniky bruslení, na které se sešlo celkem 27 hráčů SHK, kterým se plně věnovalo 7 trenérů. V 1. hodině se děti nejprve seznámily se základními teoretickými návyky, důležité pro bruslařské dovednosti, jako jsou délka hole, správné utahování bruslí a spoustu dalších, věříme že důležitých informací.

autor:
Radko Křivinka
Sdílejte článek
 
Po krátkém bruslařském „zapracování“ se děti již plně věnovaly nácviku bruslařské mobility. Nejprve speciální bruslařský trenér Tibor Helísek, který lekce „powerskatingu“ ordinuje v našem klubu pravidelně hráčům 5.-8. tříd, předvedl, jak by měl vypadat správný bruslařský postoj, ze kterého vychází téměř všechny bruslařské pohyby. Poté již s hráči velmi důkladně pracoval na vyjíždění tzv. „C-oblouku“, který jé základem pro kvalitní provedení odrazu a skluzu při bruslení. Všechny dovednosti byly nacvičovány jak v jízdě vpřed, tak v jízdě vzad. Zvládání bruslařské mobility bez rozdílů v jízdě vpřed i vzad je bezpochyby v současném pojetí hry nezbytně nutné!

Chceme poděkovat všem trenérům a hlavně všem hráčům, kteří se lekce zúčastnili a věříme, že na příští lekci si najde cestu ještě větší počet dětí než bylo na lekci první. Nebráníme se samozřejmě ani účasti hráčů z jiných oddílů.

Další lekce proběhne již příští středu 23. 2. 2011 v 17,15-18,15. Její náplní budou další prvky v nácviku bruslařské mobility a možná se dostane i na kotouče…:-)

Vzhledem k ekonomickým nákladům spojených s výukou bruslení jsme však nuceni, ač neradi, vybírat drobný poplatek od účastníků této tréninkové jednotky.

Cena pro hráče SHKm Hodonín 50,-

Cena pro hráče z jiných klubů 250,-

Veškeré informace Vám za kolektiv trenérů rád sdělí metodik oddílu p. Křivinka (tel. 604723628).

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...